Det giver rigtig god mening, at manden der skal samle danske lydvirksomheder i den helt nye erhvervs- og vidensklynge, Danish Sound Cluster hedder Torben Vilsgaard. Med et bagkatalog af erfaring fra B&O, Ericsson, venturekapital og erhvervsfremme har han værktøjerne helt på plads til den nye udfordring. Og så bygger han selv højttalere i fritiden.

Torben Vilsgaard har sat sig i en helt ny stol i Struer, hvorfra han skal koordinere opbygningen af en helt ny klynge for den danske lydbranche. Sætter sig er måske så meget sagt, for arbejdspladsen for den nye klyngedirektør bliver hele Danmark.

Passionen og kendskabet til lyd har han med sig. Ja, faktisk startede han sin erhvervskarriere som udviklingsingeniør ved Bang & Olufsen i Struer. Så når han træder ind ad døren i det nye sekretariat, som ligger i innovationscenteret Sound Hub Denmark, kun et stenkast fra Bang & Olufsens hovedsæde, kan man godt sige at ringen sluttes for Torben Vilsgaard.

”This job had my name on it. Here I can apply all my experience within business development in an area that is close to my heart.”

– siger Torben Vilsgaard, som kommer direkte fra et job som direktør i Danmarks største lokale Erhvervsforening, Silkeborg Business.

Danish Sound Cluster er en af 14 erhvervsklynger som i efteråret blev udpeget af uddannelses- og forskningsministeriet. Selvom lydklyngen i programmet bliver betegnet som en ”spirende” klynge, er der ingen tvivl om at Danmark og lyd hænger uløseligt sammen. Den danske lydbranche beskæftiger mere end 30.000 ansatte og omsætter for cirka 40 mia. kroner årligt. Den nye lydklynge får som overordnet mål at skabe innovationsaktiviteter, der kan bidrage til at udvikle den danske lydindustri yderligere og skabe nye arbejdspladser. Den nye direktør i Danish Sound Cluster skal sammen med et mindre sekretariat stå i spidsen for den udvikling.

At valget faldt på Torben Vilsgaard, begrunder bestyrelsesformand Søren Bech sådan her:

”Torben har vist imponerende resultater med opbygningen af erhvervsnetværket i Silkeborg, så vi kunne se, at han har alle værktøjerne. Samtidig har han et stort netværk og forstår at begå sig i det politiske system, hvilket er altafgørende, hvis vi skal have succes.”

– Søren Bech tilføjer, at det er et ekstra plus, at den nye direktør også har en passion for det, som det hele handler om: Nemlig lyd.

Udover placeringen af sekretariatet i Struer, bliver der også oprettet afdelinger i Lyngby.

For yderligere information kontakt gerne:
Torben Vilsgaard, direktør, tlf. 2926 0000, mail tv@danishsound.org
Søren Bech, bestyrelsesformand, tlf. 3093 0243, mail sbe@bang-olufsen.dk